Skip to content Skip to footer

Bij Brick-it willen we jou de unieke ervaring laten beleven van het bouwen van een set als zou je deze zelf net uit de winkel gehaald hebben.

Lego®-kenners onder jullie weten dat de bouw onderverdeeld is in verschillende hoofdstukken: de “zakjes”. Deze zijn genummerd en worden in volgorde geopend terwijl je vooruitgang maakt in het bouwboekje.

We willen dat je op exact dezelfde manier te werk kan gaan met onze sets. Om logistieke redenen hebben we de zakjes vervangen door genummerde doosjes.

Volgende afspraken zijn de bouwstenen van deze unieke ervaring.

Volg ze aub, zo blijft de ervaring leven bij alle Brick-it vrienden

Huren

 

Sets worden steeds minstens 1 week verhuurd. Geloof ons, het bouwen, genieten van het resultaat, het afbreken en sorteren (dat volgens ons bij de ervaring hoort) kost je zeker een week. De prijzen zijn te vinden op onze website en worden bevestigd bij de bestelling.

Alle bestellingen gebeuren via onze website. Je kan ons steeds vrijblijvend contacteren bij specifieke wensen of vragen die je niet terugvindt op onze website.

 

Het avontuur begint

 

De sets worden geleverd in een harde transportdoos, die verzegeld is met 1 of 2 strips.

Als je kiest voor levering aan huis, dan versturen we de set(s) via bpost op de afgesproken datum. De sets worden naar jouw adres gestuurd. Je kan kiezen via (bv.) My bpost om de levering thuis, op een afhaalpunt of op een veilige plaats te laten doorgaan.

Let wel op, Lego® sets zijn kostbaar, en je bent er verantwoordelijk voor zodra bpost ze geleverd heeft. (kies bv. niet voor het afzetten op een veilige plaats als deze een risico vormt voor diefstal of schade).

Kies je ervoor om de sets af te halen, dan spreken we samen een tijdstip af om de set(s) bij ons te komen ophalen in Onkerzele of Fleurus.

Bouwen

 

In de box vind je genummerde doosjes, die overeenkomen met de zakjes die je in het boekje met de bouwinstructies vindt. In de box vind je dus ook het originele boekje met de instructies. De stripbandjes die in de doos zitten heb je pas bij het terugsturen nodig.

Kies voor het bouwen een tafel of bureau waar je voldoende plaats hebt.

Bouw de set ver van andere Lego® sets, of de andere sets nu van jou zijn of van ons, zo vermijd je dat bricks van verschillende sets gemengd raken.

Bouw de set op een propere ondergrond, ver van etensresten, vet of stof.

Rook niet tijdens het bouwen of in de buurt van onze sets ook als ze af zijn.

Lego® voorziet een minimum leeftijd voor vele sets.

Wij vinden daarentegen dat iedereen moet kunnen deelnemen. Zorg toch voor het nodige toezicht zowel voor het bouwen, als voor het verstikkingsgevaar door de kleinste stukjes bij kleine kinderen.

Heb je vragen bij het bouwen, is er iets niet in orde volgens jou of ontbreekt er iets in de doos, neem meteen contact op met ons en we zoeken samen een oplossing.

Geniet dan van het resultaat… en een fotootje is zeker welkom (vergeet de #Brick-it niet 😊 )

Afbreken en sorteren

 

Je hebt het begrepen, de Brick-it ervaring, m.a.w. het ontdekken van de bricks per zakje, is het resultaat van goed sorteren.

Bij het afbreken vragen we je dan ook de bricks goed te sorteren en terug in de juiste doosjes te steken zoals je ze gevonden hebt bij het openen van de box.

Onderschat de tijd die nodig is voor het afbreken niet.

Uiteraard hebben wij nagedacht om jou hier zo goed mogelijk bij te helpen.

Je vindt in de box, naast deze spelregels en het bouwboekje ook 2 boeken die je helpen sorteren. Het boekje: methode 1 toont je per bricksoort in welk doosje ze moeten. Methode 2 toont je dan weer per doosje, welke bricks erin moeten zitten.

Als je gekozen hebt voor het zelf afbreken en sorteren, dan rekenen we dan ook op jou dat de doosjes juist zijn.

Het afbreken zelf doe je met je vingers of de bijgeleverde Lego@ Separator. Gebruik nooit andere hulpmiddelen (mes, scherp voorwerp, nagels,…). Verwijder nooit stickers van de stukjes.

Krijg je echt de stukjes niet uit elkaar, laat ze aan elkaar en stuur ze zo terug. Laat het ons gewoon even weten.

 

Zie je het afbreken en sorteren niet zitten, doen wij dit voor jou. Deze service kost 1€/100 stukjes. Hou er ook rekening mee dat een niet volledig afgebroken set, niet los in de box teruggestuurd mag worden. Om schade tijdens het terugsturen de vermijden moeten alle blokjes losgemaakt worden en in hun doosjes teruggelegd.

Heb je het afbreken onderschat of kom je in tijdsnood en je beslist dus op het laatste moment dat wij het moeten afbreken en sorteren, dan maken we daar geen probleem van.

Het afbreken en sorteren kan je bij de reservatie aanvinken, als je later van mening verandert, laat het ons gewoon weten opdat we opnieuw afspreken.

Alles heeft een einde

 

Als alle blokjes gesorteerd in hun doosje zitten, plaats je deze in de box, samen met de boekjes van de bouwinstructies, de 2 sorteermethoden en de spelregels.

Kijk goed na of je niets vergeten bent, en je de terugstuursticker van bpost uit de box hebt gehaald.

Zit alles goed, sluit de box dan af met de stripbandjes die je hiervoor in de box meegeleverd kreeg.

Kleef het retour-etiket over het verzend-etiket op de box.

Let heel goed op dat de doos niet meer open kan alvorens deze naar een bpost-punt terug te brengen.

Tip: neem een foto van de box als u deze aan het postpunt afgeeft, en hou het ontvangstbewijs dat u van de medewerker krijgt goed bij.

Had je gekozen om de box zelf terug te brengen naar één van onze 2 adressen, dan is er geen etiket geleverd en zijn de stripbandjes ook niet nodig.

Waarborg, schade en verlies

 

Voor elke set wordt 10 € waarborg afzonderlijk aangerekend. Dit dekt eventuele schade of verlies van bricks. Als er bricks ontbreken of beschadigd zijn geraakt moeten wij die nabestellen en behouden wij ons het recht deze kosten (onderdelen én verzendkosten) van de waarborg af te trekken. Het moet natuurlijk voor iedereen leuk blijven, en het is zeker niet onze bedoeling dit systematisch te gaan toepassen.

Veel van onze sets zijn exclusief door hun grootte, prijs, of beschikbaarheid (niet meer in de handel te verkrijgen).

De waarborg dekt dus nooit de volledige waarde van die sets.

Als de set onherstelbaar is, te veel stukken ontbreken, of deze niet meer te verkrijgen zijn (waardoor de set dus waardeloos wordt), behouden wij het recht je een vergoeding aan te rekenen. De maximale schadevergoeding bedraagt dan ook de HUIDIGE winkelwaarde van de set voor sets die nog te verkrijgen zijn.

Voor de meer exclusieve sets die uit de handel zijn, zal de vergoeding op basis van de huidige veilingsprijzen berekend worden.

Zonder tegenbericht worden deze gefaktureerd aan de huurder. We hopen natuurlijk  dit nooit te hoeven toepassen.

 

Bevoegde rechtbank van koophandel: Bekstraat 14, 9700 Oudenaarde